Μη χάσετε στη Σκόπελο

skopelos1fΑν έπρεπε να περιγράψουμε τη Σκόπελο με μία φράση αυτή θα ήταν: Δάσος μέσα στη θάλασσα. Με πράσινο που καλύπτει σχεδόν το 80% της έκτασής της, η Σκόπελος δεν είναι μόνο ένα από τα ομορφότερα νησιά των Βορείων Σποράδων αλλά και το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Είναι, όμως, και πολλά άλλα..

 • Κάνετε μία ημερήσια κρουαζιέρα για ξενάγηση στο θαλάσσιο πάρκο των Σποράδων με το Discovery, το σκάφος με τη γυάλινη καρίνα (πληροφορίες στο τηλ. 24240 23747).
 • Επισκεφτείτε το σπίτι-μουσείο του Παύλου Νιρβάνα στη Χώρα, στη γειτονιά του Αϊ-Γιάννη. Ο γνωστός πεζογράφος γεννήθηκε στη Ρωσία, ήθελε όμως να τον αποκαλούν Σκοπελίτη.
 • Επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο στη συνοικία του Φραγκομαχαλά, στο οποίο θα δείτε την αναπαράσταση της σκοπελίτικης κατοικίας, με όλα τα χαρακτηριστικά του οικιακού εξοπλισμού, αλλά και τις τοπικές ενδυμασίες, και τα μοντέλα των παλιών πλοίων που κατασκεύαζαν οι καραβομαραγκοί.
 • Διασκεδάσετε στο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, στις 24 Ιουλίου.
 • Βρεθείτε εκεί στις εκδηλώσεις του Δήμου, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, με αποκορύφωμα τη γιορτή του δαμάσκηνου.
 • Ανάψετε ένα κεράκι στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, με το χρυσό τέμπλο και την εξαιρετική θέα στην πόλη, στη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρα, απέναντι, και στο ναό του Αγ. Γεωργίου της κυρατσώς με το διακοσμημένο από βότσαλα πάτωμα.
 • Προμηθευτείτε παραδοσιακό γλυκό αυγάτο (δαμάσκηνο), και σπιτικές αμυγδαλόπιτες με σιρόπι Ζαμπούκο, κρίταμο και φύλλα κάπαρης από την κυρα-Λένη στη Γλώσσα.
 • πηγή:της Έλενας Μπούλια


  Share
  , , ,

  One Response to “Μη χάσετε στη Σκόπελο”

  1. ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Says:

   Αγαπητοι Φιλοι,
   Χρονια Πολλα – Χριστος Ανεστη

   Στην ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ το Ιδρυμα Ελληνισμου http://www.hellenic-foundation.gr λειτουργει απο τον Ιουνιο του 2008 ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

   Εαν θελετε το προσθετετε στην Ιστοσελιδα σας στα ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ.

   Ετοιμες πλροφοριεσ και φωτο στο Δελτιο Τυπου :

   http://hfndflag.blogspot.com/2008/08/blog-post.html

   Η στην Ιστοσελιδα μας http://www.hellenic-foundation.gr

   Φιλικα
   Λουκια Τσωνη
   Διευθυντρια Διοικητικου

  Leave a Reply